kako pobediti celulit-uporni celulit-skidanje celulita

Celulit – borba sa vetrenjačama ili ipak rešiv problem?

Sve žene koje se bore sa celulitom bar jednom su se zapitale da li je rešavanje ovog problema samo mit ili postoji neko ko je tu bitku dobio.

Prvi korak u uklanjanju celulita – upoznajte protivnika da biste izabrali najbolje oružje!


Postoji mnogo teorija o nastanku celulita, a sve su jednoglasne u tome da je celulit kako medicinski, tako i estestetski problem.

Sama promena u reljefu kože posledica je nagomilavanja masti i propuštanja vode u masno potkožno tkivo. Masne ćelije bujaju, toksini se talože, a potpora koju daje vezivno tkivo se gubi. Bitnu ulogu u nastanku celulita imaju i nasledni faktor, hormonska neravnoteža, nepravilna ishrana, usporena venska i limfna cirkulacija kao i slaba fizička aktivnost. Dakle, celulit je slojevit problem, pa njegovom rešavanju tako treba i pristupati.

Kozmetikom ne rešavate problem celulita.

Kozmetika je tek jedan od činilaca u tretiranju celulita. Pravilna nega kože, korišćenje proizvoda na bazi kofeina će podstaći mikrocirkulaciju kože i poboljšati njen tonus. Jako dobre momentalne rezultate daju pakovanja za telo u kombinaciji sa pilingom. Jasno je da što je koža čvršća – manja je vidljivost celulita.

Poboljšanom cirkulacijom započnite proces razgradnje celulita.

Najbolje bi bilo jednako delovati na krvotok i limfotok. Probudite telo aktivnostima koje vas uveseljavaju – brzo hodajte sa svojim kućnim ljubimcem, plivajte, plešite i to radite toliko često da postane vaš životni stil. Na bolji protok limfe možete uticati suvim četkanjem – važno je da to radite svakodnevno četkom od prirodnih dlaka. Za ovo nemojte imati izgovore, jer oduzima 2-3 minuta pre tuširanja, a rezultat mozete videti jako brzo. Odlične rezultate daju i serije anticelulit masaža u kombinaciji sa limfnim drenažama. Dobićete dodatni tonus kože, mladalačku jedrinu i sjaj i generalno ćete se osećati mnogo bolje.

kako pobediti celulit-uporni celulit-skidanje celulita

Jaki mišići potiskuju celulit do istrebljenja!

Odavno je poznato da jaki mišići nisu samo za muškarce. Vežbe sa opterećenjem ne treba da vas plaše. Šansa da izgledate previše mišićavo je skoro pa nemoguća, osim ako vežbanje u teretani ne postane vaša nova strast, pa rešite da to bude vaš novi full-time-job. Jednačina je prosta, što mišići više jačaju, oni potiskuju masti, koje organizam tada „oceni“ kao loše društvo i započinje njihovu razgradnju. Na vama je samo da vidite koji vid vežbanja vas najbolje motiviše – vežbanje u grupi ili jedan na jedan, sa ličnim trenerom. Ostanite dosledni, čak i kada vam se čini da će celulit ostati tu zauvek. Zapamtite – možda je taj korak kada želite da odustanete u stvari onaj poslednji pred ostvarenje cilja! Šteta bi bila da toliki trud propadne.

Dobra vest je da imate i saveznika u borbi protiv celulita!

Sada već znate sve o ne baš jednostavnoj, ali savršeno izvodljivoj borbi protiv celulita, a odlična stvar je da taj put može biti ne samo jednostavniji – već i pravo uživanje! U Limegrove Fitness & Spa centru možete zakazati anticelulit masaže i detoks tretmane, vežbati u grupi ili sa ličnim trenerom. Ne treba dodatno naglasiti koliko će vam od pomoći biti bazen, jacuzzi, sauna ili parno kupatilo.

Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona +38111 3333 111 ili e-maila spa@metropolpalace.com