Power Plate trening u Limegrove Fitness & Spa centru

power plate logo

Šta su Power Plate® treninzi?

Power Plate treninzi sastoje se od niza vežbi koje se uz instrukcije trenera sprovode na Power Plate® spravi. Traju 20 minuta, nakon čega se radi istezanje i masaža, takođe na spravi.

Treninzi su veoma efikasni sa rezultatima vidljivim za kratko vreme.

Power Plate® sprava radi uz pomoću mehaničkih vibracija, pomerajući platformu prvenstveno gore-dole radi poboljšanja snage mišića, kao i levo-desno i napred-nazad što doprinosi boljoj ravnoteži i koordinaciji.

Podešavanje frekvencija vibracija radi se u skladu sa vašom trenutnom fizičkom spremom, ali i ciljevima koje želite da postignete.

Šta nam se dešava na Power Plate® treningu?

Vibriranje platforme izaziva prirodni odgovor neuro-mišićnog sistema koji apsorbuje vibracije, vršeći prirodne, refleksne kontrakcije. Frekvencije vibracija idu od 25 do 50 Hz. Vibracije ispod 20 Hz mogu dovesti do poklapanja sa vibracijama na kojima rade naši organi, preko 50 hz gube smisao jer mišići ne mogu da isprate toliki broj kontrakcija i ostaju zgrčeni.

Kada bi pokušali najjednostavnije da objasnimo princip rada, rekli bismo da se u vežbi čučnja „odradi“ 900 čučnjeva na podešavanjima od 30 Hz u vežbi u trajanju od 30 sekundi. Naravno, to je teoretski i praktično moguće, usled pomenutog refleksnog odgovora naših mišića na vibracije.

Gde su tu dobro poznati tegovi?

Odgovor na ovo pitanje je, u stvari, poigravanje sa fizikom. Trening na Power Plate® spravi, koristi princip Drugog Njutnovog zakona kretanja i dobro poznate formule : SILA = MASA x UBRZANjE. Međutim, dok se u konvencionalnom treningu povećava masa, ovde se povećava ubrzanje uz pomoć vibracija. Vežbač radi sa sopstvenom masom koja dobija ubrzanje, a time i veću G silu koja deluje na mišiće. U zavisnosti od broja vibracija u sekundi i visine pomeranja platforme, G sila se kreće u rasponu od 1 do 6. Ovakav vid vežbanja unapređuje performanse kroz povećanje efikasnosti, čime se postiže skraćivanje kompletnog treninga snage na 20 minuta. Otud I zaštićeni naziv Acceleration Training™ odnosno –ubrzani trening.

Power Plate® sprave, poseduju medicinske MDD sertifikate.

 

Posle kog vremena se vide efekti vežbanja na Power Plate® spravi?

Subjektivan osećaj poboljšanja i pravilnijeg držanja tela javlja se već posle dve nedelje. Prvi efekti su vidljivi na telu posle mesec dana. Za osobe koje pre toga nisu nikada vežbale potreban je nešto duži period.

Koliko treninga nedeljno je potrebno na Power Plate® spravi, kako bi se postigli najbolji rezultati?

Baš kao i bilo koji trening, tri puta je optimum, dva puta je minimum. O eventulanom kombinovanju sa drugim vrstama treninga, najbolje je da se konsulutujete sa sertifikovanim trenerom.

Kome je namenjen Power Plate® trening?

Power Plate® treninzi namenjeni su kako ženama, tako i muškarcima, rekreativcima i profesionalnim sportistima, ali i ljudima kojima su potrebni rehabilitacioni procesi. Na osnovu ciljeva i profila korisnika treninzi se prilagođavaju uz pomoć različitih podešavanja vibracija koje ova sprava pruža.

Dakle, ukoliko zaista želite da radite na svom zdravom i lepom izgledu pri čemu je trening jedna od ključnih komponenti, nedostatak vremena više ne postoji kao izgovor.

Vise informacija o prednostima Power Plate treninza možete pogledati na sajtu www.powerplatesavezsrbije.rs

 

Ukoliko želite da zakažete svoj Power Plate trening u Limegrove Fitness & Spa centru hotela Metropol Palace, pozovite nas na +381 11 3333 111 ili nam pišite na spa@metropolpalace.com